8 Mayıs 2010 Cumartesi

Portakal Soslu Karidesli Enginar / Stuffed Artichokes with Shrimps Cooked in Orange Juice


6 tane ayıklanmış enginar, 500 gr taze karides (lütfen dondurulmuş almayın mecbur kalmazsanız), 1 büyük portakal, 1 orta boy soğan, 3 diş sarmısak, 2 tatlı kaşığı hardal, zetyinyağı, maydonoz.
Enginarları iyice haşlayın ve süzün. Bu arada teflon tavaya sarmısak ve soğanı küçük küçük doğrayın ve 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Ayıklayıp yıkadığınız karidesleri ekleyin. (Kabuksuz sanırım 400 gr civarı olacak. Donmuş alırsanız 500 gr kullanın minnacık kalıyor onlar pişince) Bu arada portakalı sıkıp suyunda hardalı eritin. 10 dk. kadar karidesler pişince bunu ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Enginarları bir tepsiye dizin; ortalarına karidesli karışımı paylaştırın. 1 avuç maydonozu ince ince doğrayarak üzerini süsleyin.
Afiyet olsun :)
******************************************
6 cleaned artichokes, 500 gr shrimps,1 big orange, 1 onion, 3 gloves of garlic, 2 desert spoon of mustard, 3 table spoons of olive oil, a handful of chopped parsley.
Boil the artichokes well and place in a flat serving plate. chope onion finely into a frying pan and mash garlic in. Add olive oil and fry for 3-4 minutes.
Then add shrimps. Fry for 8-10 minutes. Squeeze the juice of lemon and dissolve mustard in this. Then add this in the pan. Cook stiring sometimes until juice evaporates out. Add salt to taste if you like. Then place this in artichokes and finish with sprinkling chopped parsley over! Very nice! Can be a good starter! Bon apetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder