23 Mayıs 2010 Pazar

Portakallı Kremalı Tatlı / Orange and Cream Desert


Yahu bunun görüntüsü de muhteşem olduuuu :) Televizyonda sonuna yetiştim bir programda. İçinde tam ne vardı anlayamadım ama kafama göre uydurdum biraz, pek güzel oldu. Kişi sayısı kadar portakal. Ben 6 tane aldım. 6 tanesinin tek tek içlerini oyun. Ama tamamen değil birazı kalsın çeperlerinde ince bir tabaka olarak. Çıkan içlerin suyunu biraz süzün. Çok sulu olmayacak. Yani içinde yarım su bardağı kadar suyu olsun portakalın içi ile birlikte. Bunu robota atın. Üzerine 4-5 tane nane atın ,1 paket krema dökün. 2 çorba kaşığı şeker ve 3-4 çorba kaşığı sade dondurma ekleyin ve iyice çekin. Krema diğer malzemelerle birlikte özleşip kıvamı koyulaşıncaya kadar. Bunu sonra tekrar portakalların içine dondurun. Ve buzlukta doldurun. Servis yaparken üzerine nane yaprağı yerleştirilebilir. Mmmm çok güzel oldu. Şu portakal kış meyvesi ama yazın da inanılmaz taze tatlar yaratıyor :) Afiyet olsun.
****************************************************
I saw this in TV. I could not watch the whole receipe but I saw the end. So I improvised it a bit :). You need an orange per person. Carve out inside of oranges. But not carve totally; leave some meaty part a bit. Put what wou carved out in a blender. However it should not be soo juicy. For six oranges it should be around half a glass. Add 4-5 leaves of fresh mint, 1 small pack of fresh milk cream, 2 table spoons of sugar and 2-3 table spoons of vanilla ice cream. Blend well untill it thickens. And stuff the oranges with this. Finish with some mint leaves and freeze in the freezer for 2-3 hours before serving! It looks and tastes amazin :) Bon apetit.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder