23 Mayıs 2010 Pazar

Yeşil sungria / Green Sungria


Denenmiş güzel tarifler birikmiş :)
Yeşil sungria... Buna da meyve sıkma makinası lazım ya da hazır meyve sularından yeşil meyveler karışımı bulursanız olur.
1 şişe aromatik beyaz şarap, 3 kırmızı sulu elma, 1 yeşil elma, 2 kivi, 2 salkım yeşil üzüm. 5-6 tane nane yaprağı biraz da şeker veee schweps acı limon.
Kırmızı elmaları, kivinin bir tanesini ve 1 salkım üzümü meyve sıkma makinasında sıkın. Yaklaşık 3 su bardağı kadar olması lazım. Bir büyük kavanoza dökün bunları. Makina yoksa meyve suyundan 2 bardağı dökün. Üzerine 1,5 bardak schweps ekleyin. Üzerine şarabı boşaltın. Yeşil elmayı ve kiviyi dilimleyip atın içine. Kalan bir salkım üzümleri ortadan ikiye bölerek ekleyin. 2 çorba kaşığı şeker ve naneleri ekleyin. Bir kaç dilim limon da ekleyebilirsiniz. Dolapta 5-6 saat beklesin. Sonra bardaklara önce meyvelerden ekleyip sonra sungria doldurun. Yaz sıcaklarında serin geceler :) Yazı seviyorum :)
*********************************
This is a very nice sungria :)
You need fruit squeezer for this or try find juice of green fruits.
a bottle of fruity white wine,4 green apples, 2 kiwis, 2 bunches of green grapes. 5-6 leaves of fresh mint, a bottle of schweppes bitter lemon and some suger .
Squeeze the jıice of 3 apples, a kiwi and one bunch of grapes in fruit squuzer. It should be around 3 glasses of juice. Put in a big jar. Add 1 and 1/2 glasses of scheweppes and pour wine over it. Slice and remaining apple and kiwi in it and chop grapes into halves and add in. Add mint leaves and 2 table spoons of sugar. You can also add 2 slices of lemons. Keep it in the refigrator for 5-6 hours. when serving put some of the fruit slices in the glass and pour sungria. Perfect for a summer night :) I love summer!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder