8 Mayıs 2010 Cumartesi

Chicken a la Basque


Chicken a la basque :) Sanırım adından tahmin ettiğimiz ve ya uydurduğum üzere Ispanya'nın Bask bölgesinden çok ilginç bir tarif. Genelde malzemelere ıııyykkk tepkisi verip sonra yalayıp yutar insanlar. Ama bunu ana yemek olarak düşünmeyin. Fazla yiyemezsiniz zira bayar. Soğuk bir başlangıç.
2 tane tavuk göğsü, galete unu, 1 yumurta, ayçiçek yağı, mayonez (pınar'ın light mayonezini tavsiye ederim gayet başarılı, normal mayonez ağır oluyor bazen) ve böğürtlen reçeli.

Tavuk göğsünü doğrayın ufak parçalara. Çok küçük olmasın fazla kocaman da olmasın. Kibrit kutusunun 4'te biri kadar. Çırpılmış yumurtaya bulayıp sonra düz bir tabağa yaydığınız galete ununda çevirin iyice kaplasın. Orta ateşte kızdırılan ayçiçek yağında kızartın. Peçete yardımı ile fazla yağını iyice alın. Bir kaba alın. Başka bir kapta 3 yemek kağışı (dolu dolu) mayonez ve 3-4 yemek kaşığı böğürtlen reçelini karıştırın. Bunu tavuklara ekleyin ve iyice karıştırın. Dolapta bir iki saat bekletip soğuk servis yapın....
Farklı tadlar denemeye cesur olanlara afiyet olsun şimdiden :)

*****************************************************************
2 chicken breasts, bread crumbs , 1 egg, sunflower oil, maynaise and blackberry jam.

Chop chicken into cubes. Whisp egg in a bowl and place bread crumbs over a flat plate. Dip chicken in egg first and then roll over bread crumps until they stick all over. Fry them in sunflower oil. Soak the excess oil with paper. In a serving bwol mix 3 full table spoons of mayonaise with 3-4 table spoons of balckberry jam. Add the chicken in and cool in the fridge for a while! This is a fascinating cold starter! Bon apetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder