8 Mayıs 2010 Cumartesi

Yumtini/Boiled Eggs wrapped with spices and greenery


Bu çocukluktan bir lezzet. Annemin yaptığının aynısı değil tabi ama çok tatlı anılarla hatırladığım bir şey. Kerdeşimle çok severdik bunu. Hala annemin kulaklarını çınlatarak yaparız. Genelde baharda okuldan gelince yapardı annem. Bayıla bayıla yerdik. Annem normal ekmeğe sadece yumurta taze soğan, bolca maydonoz ve baharatlarla yapardı. Sonradan kardeşimle bu hale dönüştürdük. Keskin ama çok lezzetlidir.

Her bir kişi için: 1 yumurta, bir lavaş (başka türlü ekmeğe de yapabilirsiniz izterseniz), 1 yeşil soğan, yarım çorba kaşığı mayonez (şart değil, severseniz). Bolca, bir avuç maydonoz, kırmızı ve karabiber, kimyon, sumak, tuz. Ve bir kaç tane kornişon turşusu.

Yumurtaları haşlıyoruz. Sonra bir kaba doğruyoruz. Soğanları ve maydonozları üzerine doğruyoruz, mayonezi ekliyoruz. Sonra keyfinize göre az ya da çok baharatları ve tuzu ekleyin. En son kornişon turşusunu da doğrayıp karıştırın. Sonra lavaşla dürüm ve ya başka ekmeklerle sandviç yapıyoruz. Afiyet olsun.

Kardeşimle biz buna "yumtuni" adını verdik :)Görüntüsü biraz tantuniye benzediği için:P Normal ekmekle olanları da "yumtaviç" olabilir :)
********
This is a taste from my childhood with sweet memories! My mom used to make this when we get came from school with normal bread! It is very simple and very delicious.

For every person: 1 boiled egg, a wrap bread(you can use normal bread if you like as well), 1 fresh green onion, half a table spoon of mayonaise(if you don't like just skip this; it is also very tasty withou it). Aboundant parsley ( a ful handful of) red and balck pepper powder, cumin, sumac, salt and oneor two pickled gherkin.

chop boiled eggs in a bowl, chop over it the greenery, gherkin; add spices and mayonaise. Mix well. Wrap it! That is it! Very tasty. Bon Apetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder