8 Mayıs 2010 Cumartesi

Yeşil Mercimekli Ispanak / Spinach with Green Lentils


Annemin tariflerinden diye başlar ya bazı yemekler; bu da öyle... Çocukluğumun efsane yemeklerinden :) Mercimekli ıspanak :) Hafif, lezzettli hem de demir ve protein... Bir de bunu temel reis izlerken yer sonra da kollarımıza bakardık kardeşimle :)

1 kase yeşil mercimek
1 bağ ıspanak
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
tuz, karabiber

Önce mercimeği haşlayın, suyunu süzün.
Bir teflon tencereye soğanı küp küp doğrayıp azıcık yağda salçayla kavurun. Ispanakları sapları ile birlikte doğrayıp ekleyin. İsterseniz nar ekşisini ekleyin. Biraz da böyle kavurun. 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. Mercimeklerin de ekleyip üzerini kaplayana kadar kaynar su ekleyin. Suyu biraz çekilinceye kadar pişirin. ama iyice bitmeyecek; biraz sulu kalacak. Servis yaparken üzerine bol limon sıkabilirsiniz :)
Afiyet olsun

*****************************************************
Some receipes start with saying this is a receipe from my mom; this is exactly one of those. Very light and nutrious! We used to eat this watching Popeye with my brother and then we would look at out arm muscles :P

1 cup of green lentils
1 bucket/pack of spinach
1 onion
1 table spoon of paprika paste
1 desert spoon of pomegranate molasses
salt, black pepper

Boil the lentils first and filter. In the mean time, chop onions in a pan and add paprika paste and some olive oil. (3-4 table spoons. Fry for 3-4 minutes. Then add chopped spinach. Add paprika and fry for couple of minutes more. Add a glass of boiling water and cook for 10-15 minutes. You can add some drops of lemon juice when serving! Bon Apetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder