8 Mayıs 2010 Cumartesi

Tarçın ve elmalı fırında et/Meat in apple juice and cinamon sticks


Olaaa, muhteşem bir şey bu: Tarçın ve elma soslu et... Ve tabii ki Nigella'dan.

Ancaak bunu bir akşam öncesinden yapmaya başlıyoruz; ona göre. Dikkat: Pişerken eve yayılan kokudan sonra yerken hafif tatlı taçınlı tadından mest olabilirsiniz.

4-6 kişi için. Kişi başı bir tavuk but ve iki parça kuzu pizola alıyoruz. 4-5 kırmızı elmanın suyunu sıkın. Amasya elması olursa daha iyi, kof gibi tatsız elmaların anlamı yok. iki bardak kadar olacak. Çok abartmayın elma suyunu, ikinci yaptığımda elma suyunu fazla koydum çok tatlı oldu. Elma suyunu 3-4 çorba kaşığı zeytin yağı, 3 çubuk tarçın, 3 tane sarmısak ve 2 kuru karanfille karıştırın. İçine etleri koyun ve iyice karıştırın. Ağızını kapatıp dolaba atıyoruz. Ertesi akşam çıkarıp bunları bir kaç fırın pişirme kabına alıp ağızlarını bağlayın. Her poşete kürdanla bir kaç delik açın. 175 dercede 40-45 dk kadar pişsin.
Dikkat: gerçekten kokudan ve tadından bayılabilirsiniz. Yanına patateş haşlayın. Bir tencerede bir kaç çorba kaşığı zeytin yağını bir kaç tatlı kaşığı hardalla karıştırın ve biraz karabiber ekleyin; bir tutam maydonoz doğrayıp 2-3 dk pişirin. Ve bunu patateslerle karıştırın. Afiyet olsun :)

*********************************************
Olaaa, this is a receipe from Nigella indeed: Meat in apple juice and cinamon sticks :)

But, you need to prepare this a day in advance! When you are cooking the smell diffusing in the kitchen will be very temptiing :)

This receipe is for 4-6. For each, buy one chicken twist and two lamb chops. 4-5 apples. When you squeeze juice, it should be approximately 2 glasses. 3 cinamon sticks. 3 gloves of garlic. 3 dried cloves. Squeeze apples in a bowl, put cinamon sticks garlic and cloves in. Put chicken and chops and add 3-4 table spoons of olive oil. Keep in the fridge for a day. Next day, cook these in cooking bags in the owen for 45 minutes at 150C. Dont forget to make 2 holes in the bags before you put in the owen. It will smell fantastic when cooking. You can serve it with baked or boiled eggs with mustard sauce. Don't forget to have some good wine! Bon apetite!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder